Zöld Pénzügyek Díj - 2019

Első alkalommal 2019-ben vehették át az MNB Zöld Pénzügyek Díját az ökológiai lábnyom csökkentéséért legtöbbet tevő hitelintézeti, befektetési és biztosítási intézmények.

Az első évben az intézmények pályázatok benyújtása révén váltak jogosultá a díjak elnyerésére. A pályázatok értékelését, s a díjak odaítélését szakmai bíráló bizottság végezte a pályázati kiírás szempontjai alapján. A bizottság tagjai az MNB elnöke és felsővezetői, illetve a jegybank által felkért külső szaktekintélyek alkották. A leginkább környezettudatost pénzügyi szolgáltatók egy éven át jogosultak a cím viselésére és a Zöld Pénzügyek Díj logó használatára.

A Zöld Pénzügyek Díj bíráló bizottsága – valamennyi bírálati szempont figyelembevételével – 2019-ben a Zöld Bank Díjat a K&H Bank Zrt.-nek ítélte. A Zöld Biztosító Díjat a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület kapta. A Zöld Befektetési Szolgáltató Díjjal a Vertis Környezetvédelmi Pénzügyi Zrt. zöld tevékenységét ismerték el. A Zöld Pénzügyi Innovátor Különdíjat a Gránit Bank Zrt. nyerte el. A pályázat összesített kategóriáját jelentő Zöld Pénzügyi Díjjal a bíráló bizottság az OTP Bank Nyrt.-t jutalmazta.

A Zöld Pénzügyek Díj megújult struktúrában 2021-től évente kerül átadásra.